Contact

  • Astrid: +31 (0)6 14 575 666
  • Etienne: +31 (0)6 22 228 141
  • E: info@abfiscaaladvies.nl
  • W: www.abfiscaaladvies.nl

Adres

  • Geusseltweg 27c
  • 6225 XS
  • Maastricht

Contact Adres

Nieuws april 2015

apr 28, 2015
|
Ingezonden door: super
|
Categorie: Actualiteiten

Alternatief voor Beschikking geen loonheffingen (BGL)

In september 2014 hebben we geschreven over het wetsvoorstel Beschikking geen loonheffingen (BGL). Dit wetsvoorstel zou de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) moeten vervangen.

 

Alternatief voor Beschikking geen loonheffingen (BGL)

In september 2014 hebben we geschreven over het wetsvoorstel Beschikking geen loonheffingen (BGL). Dit wetsvoorstel zou de Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) moeten vervangen. De kritiek op dit wetsvoorstel was niet van de lucht met als gevolg dat het ingediende wetsvoorstel BGL is "ingetrokken" en is aangekondigd dat er een nieuw voorstel zou komen. Recent heeft de staatssecretaris van Financiën een brief aan de Tweede Kamer gestuurd waarin hij het alternatief schetst voor de Beschikking geen loonheffingen (BGL) en de VAR. Het alternatief is ontwikkeld in overleg met externe partijen zoals vakbonden en zzp-organisaties en bestaat eruit dat de Belastingdienst opdrachtgevers vooraf zekerheid geeft. Dat gaat de Belastingdienst doen door modelovereenkomsten te beoordelen. De staatssecretaris wil in oktober zo'n 40 van deze beoordeelde modelovereenkomsten op www.belastingdienst.nl gepubliceerd hebben. De nieuwe regeling moet per 1 januari 2016 ingaan. In verband daarmee heeft de staatssecretaris een nota van wijziging op het wetsvoorstel ‘Wet invoering Beschikking geen loonheffingen (BGL)' aan de koning aangeboden. Tot 1 januari 2016 blijft het huidige VAR-systeem gelden.

 

 

Verlaagd BTW-tarief renovatie en herstel woningen vervalt per 1 juli 2015

Het Ministerie van Financiën wijst er op dat per 1 juli 2015 het verlaagde BTW-tarief vervalt voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Wie nog wil profiteren van het tarief van 6%, moet er voor zorgen dat de werkzaamheden vóór 1 juli 2015 zijn afgerond. Voor werkzaamheden die na 30 juni 2015 worden afgerond, geldt het BTW-tarief van 21%. Dit tarief geldt ook als vóór 1 juli 2015 vooruitbetalingen zijn gedaan voor werkzaamheden die na 30 juni 2015 worden afgerond.

Het verlaagde BTW-tarief van 6% blijft - ook na 30 juni 2015- van toepassing op het schilderen en stukadoren van woningen ouder dan twee jaar en het aanbrengen van isolatiematerialen aan deze woningen.

 

 

Fiscale stimuleringsregelingen

De wetgever heeft diverse regelingen ontwikkeld om ondernemers te stimuleren om te investeren in innovatie en bedrijfsmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan investeringsaftrek, willekeurige afschrijving, WBSO, S&O aftrek, de innovatiebox. Ook zijn er subsidie regelingen. De voornoemde regelingen kunnen u geld opleveren c.q. besparen. Wilt u graag weten of u in aanmerking komt voor deze regelingen of heeft u hulp nodig bij het aanvragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.